Гърция ще опише подробно как ще използва отпуснатите средства за

...
Гърция ще опише подробно как ще използва отпуснатите средства за
Коментари Харесай

Гърция с план за евросредствата до октомври

Гърция ще опише в детайли по какъв начин ще употребява отпуснатите средства за възобновяване на стопанската система си от ковид през октомври. Това заяви вестник „ Катимерини ”, представен от БГНЕС.
В коментар по телевизия „ Мега “ финансовият министър Христос Стайкурас каза, че гръцките цели са разграничени в две категории: първо, справяне с въздействието на пандемията върху приходите, заетостта, дребните и междинните предприятия и публичното здраве, и второ, ограничения за икономическо възобновяване. Финансистът съобщи, че страната ще се стреми да предложи директна помощ на семействата и предприятията и се надява да успее да го направи преди края на 2020 година с изплащането на средствата на Европейския съюз. Той добави, че предлагането на Европейската комисия е „ емблематично, изцяло съобразено с огромните потребности на европейската стопанска система, заслужено и гъвкаво “.
Стайкурас още веднъж акцентира, че програмата SURE за поощряване на заетостта на Комисията ще започва на 1 юни, както и заемите от Европейската капиталова банка за поддръжка на гръцки дребни и междинни предприятия. Той добави, че съществуват кредитни линии от Европейския механизъм за непоклатимост до 2022 година, само че акцентира, че всички ограничения за икономическа поддръжка до момента са били финансирани посредством националните запаси на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР