Гърция ще блокира в Европейския съюз всякакво споразумение за Либия,

...
Гърция ще блокира в Европейския съюз всякакво споразумение за Либия,
Коментари Харесай

Гърция заплаши да блокира всяко споразумение за Либия

Гърция ще блокира в Европейския съюз всякакво съглашение за Либия, в случай че меморандумът за разграничение на морските зони сред държавното управление в Триполи и Турция не бъде анулиран, съобщи през вчерашния ден министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис в телевизионно изявление, представено от Асошиейтед прес.

Гърция се опълчва на подписаното през ноември съглашение сред Триполи и Анкара, тъй като счита, че то нарушава правата ѝ в регион на Източното Средиземноморие, евентуално богат на находища на природен газ.

Пред гръцката телевизия Алфа Мицотакис съобщи: " На ниво среща на върха на Европейски Съюз Гърция в никакъв случай няма да одобри каквото и да било политическо решение за Либия, което не включва като авансово изискване анулирането на това съглашение (между Триполи и Анкара) ".

" Ние ще наложим несъгласие (още преди въпросът да доближи до срещата на върха), на ниво външни министри ", сподели гръцкият министър председател.

През тази седмица Гърция изрази незадоволство, че не е поканена на конференцията за Либия, която се чака в неделя в Берлин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР