Гърция се страхува от икономически последствия след дипломатическата криза с

...
Гърция се страхува от икономически последствия след дипломатическата криза с
Коментари Харесай

Гърция трепери: Ще се юрнат ли руските туристи към България и Турция след изгонването на дипломатите

Гърция се опасява от стопански последици след дипломатическата рецесия с експулсирането на съветските дипломати. Има опасения за съветските туристи да избират следващата година България и Турция.

Гръцките медии през днешния ден разгласяват доста мнения с опасението, че рецесията в връзките Атина – Москва ще има извънредно висока цена за гръцката стопанска система. Позовавайки се на дипломатически източници, медиите оповестяват, че няма да се реализира плануваното за септември публично посещаване на съветския външен министър в Гърция. " Очаквайте отдръпване на съветските вложения ", се допуска в медийните мнения.

От опозицията предизвестиха държавното управление, че ще има " лавина от събития ". Не може да се допусна кои браншове ще засегне съветската реакция, тъй като това е казус в гръцко-руските връзки. Повече от несъмнено е, че един милион съветски туристи, които почиват тази година в Гърция, могат да реагират с желания към България и Турция. Това е опасението на туристическия бранш.

В изказване на държавния представител Цанакопулос се споделя, че казусът визира съответни дейности на съветските дипломати и не се свързва с обичайно положителните връзки сред двете страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР