Гърция се бори срещу демографската криза с помощи и данъчни

...
Гърция се бори срещу демографската криза с помощи и данъчни
Коментари Харесай

Гърция въвежда данъчни облекчения за младите семейства

Гърция се бори против демографската рецесия с помощи и данъчни облекчения за младите фамилии. Поради неналичието на деца сега се затварят детски градини и учебни заведения.

" Демографският проблем е доста по-тревожен от икономическата рецесия ", обявиха депутати в Народното събрание при гласоподаване на ограниченията в помощ на млади фамилии. Рязко намаляване на раждаемонстта и миграция на младежите, заради високата безработица регистрират изследванията в Гърция. Това са единствено част от аргументите, довели до демографската рецесия, която заплашва да понижи популацията на страната с 30%, оповестява БНР.

От януари идната година влизат в действие първите ограничения на държавното управление в помощ на младите фамилии с деца.Две хиляди евро помощ за всяко новородено дете, усилва се необлагаемия приход на родители с дребни деца, понижава се Данък добавена стойност за детските артикули и храни от 24% на 13%.Правителството разисква законопроект с данъчни облекчения за компании, които наемат на работа родители с дребни деца.

В последваната година по информация на министреството на образованието се затварят детски градини и начални учебни заведения, заради понижаване на популацията.

Специалисти предлагат да се построи тактика за нови работни места за младите фамилии с по-високи заплати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР