Гърция съобщи днес, че ще направи задължителна ваксинацията срещу КОВИД-19

...
Гърция съобщи днес, че ще направи задължителна ваксинацията срещу КОВИД-19
Коментари Харесай

Гърция налага глоба 100 евро за неваксинирани над 60 г.

Гърция заяви през днешния ден, че ще направи наложителна имунизацията против КОВИД-19 на хората над 60-годишна възраст, съобщи Ройтерс.

Властите оповестиха, че ще постановат санкции в размер на 100 евро на всеки, навършил 60 години, който не е имунизиран.

Мярката ще се ползва всеки месец, считано от 16 януари. Около 63 на 100 от популацията на страната от 11 милиона души е изцяло имунизирано. През последните седмици се усили броят на хората, записали си час за слагане на ваксина.

" Съсредоточаваме напъните си върху предпазването на нашите съграждани и затова имунизацията им ще стане наложителна отсега нататък ", сподели гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис на съвещание на кабинета. " Гърците на възраст над 60 години, които не са имунизирани, би трябвало до 16 януари да са запазили час за слагането на първата доза, тъй като в противоположен случай ще им бъде налагана ежемесечна административна санкция в размер на 100 евро ", разясни той.

Гърция записва нарастване на новите случаи този месец, като дневният брой на инфекциите доближи рекордни равнища. От началото на пандемията страната е записала 931 183 случая на инфектирани и 18 067 умряли. Този месец Гърция забрани на неимунизирани лица да посещават закрити пространства като заведения за хранене, кина, музеи, фитнеси и прочие, даже и да имат отрицателен тест за ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР