Гърция приключи успешно последната си спасителна програма, договорена преди три

...
Гърция приключи успешно последната си спасителна програма, договорена преди три
Коментари Харесай

Гърция приключи успешно последната си спасителна програма


Гърция завърши сполучливо последната си избавителна стратегия, контрактувана преди три години, с цел да помогне на страната да се оправи с последствията от дълговата рецесия, разгласи избавителният фонд на еврозоната Европейският стабилизационен механизъм (ЕСМ), представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Днес ние можем да приключим наред програмата на ЕСМ без повече спомагателни избавителни стратегии, защото, за първи път от началото на 2010 година, Гърция може да си стои на краката ", сподели в изказване ръководителят на управителния съвет на избавителния фонд Мариу Сентену.

Португалският министър на финансите, който е и ръководител на Еврогрупата, означи, че " това е станало допустимо с помощта на изключителните старания на гръцкия народ, положителното съдействие със настоящето гръцко държавно управление и поддръжката на европейските сътрудници посредством заеми и облекчение на задълженията ".

Гърция контракти през август 2015 година избавителната стратегия с интернационалните си кредитори - Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд.

ЕСМ означи, че през последните три години е дал на страната 61,9 милиарда евро в поддръжка на макроикономическата промяна и банковата рекапитализация. Останалите 24,1 милиарда евро, които са били разполагаем на Гърция по програмата, не са били нужни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР