Гърция прие спорен закон, целящ ограничаване на пристигащите мигранти, предизвиквайки

...
Гърция прие спорен закон, целящ ограничаване на пристигащите мигранти, предизвиквайки
Коментари Харесай

Гърция прие закона, ограничаващ пристигането на мигранти

Гърция одобри противоречив закон, целящ ограничение на идващите мигранти, предизвиквайки всеобщи рецензии от правозащитни организации, които настояват, че законът отслабва отбраната на бежанците, оповестява "Ройтерс ".

Правителството твърди, че новото законодателство, признато късно нощес, се пробва да събере на едно място намиращи се в разнообразни закони и правилници разпореждания, и да депортира тези хора, чиито кандидатури за леговище са били отхвърлени.

Няколко неправителствени организации и Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците показаха опасения по отношение на законодателството, изтъквайки, че то анулира главните човешки права на бежанците.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис сподели пред Народното събрание преди гласуването, че законопроектът също по този начин има за цел да изпрати ясно обръщение: "Стига, стига с тези хора, които знаят, че нямат право на леговище и все пак се пробват да преминат и да останат в нашата страна. "

"Тези хора бързо ще бъдат върнати в Турция... или в страната си и ще изгубят всички пари, които са дали на презрените трафиканти ", настоя още гръцкият министър председател.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР