Гърция премахва от днес задължителната изолация в домашни условия за

...
Гърция премахва от днес задължителната изолация в домашни условия за
Коментари Харесай

Коронавирус: В Гърция минават от остани си вкъщи в пази се

Гърция отстранява от през днешния ден наложителната изолираност в домашни условия за всички жители, като прави преход от политиката за изолираност под мотото " остани у дома " към акция " пазете се ", оповестяват гръцките медии.

Властите обаче предизвестяват, че заплахата от обновяване на епидемията не е завършила. Фазата " пазете се " е доста по-сложна, по-трудна за схващане и още по-трудна за налагане.

От понеделник гърците са свободни да пътуват в региона, където живеят, без да осведомят държавното управление за придвижването си с написани на ръка разрешителни или да изпращат SMS - както беше до момента.

Ще бъдат отворени дребни магазини за търговия на дребно, в това число фризьори, салони за хубост, книжарници. Църквите също ще се отворят, само че към този момент единствено за самостоятелна молитва.

Индивидуални тренировки ще бъдат позволени на открити площи и плажове, като се изключи проведени плажове, които ще останат затворени.

Гърците ще влязат в тази втора фаза на реакцията против COVID-19, носещи маски. Предвижда се тежка санкция в размер на 150 евро за гърци, които не съблюдават новото предписание.

От понеделник потреблението на маски е наложително или мощно се предлага в затворени пространства като лечебни заведения, супермаркети и хранителни магазини, магазини за търговия на дребно и други, публичен превоз и таксита. Това е изключително изискуемо там, където има непосредствен физически контакт, да вземем за пример във фризьорски салони, бръснарници и козметични салони, както и в школите за образование на водачи.

Ръководителят на Гражданска отбрана Никос Хардалиас разгласи в събота, че потреблението на маска е наложително от жителите в:

- Обществен превоз и таксита;

- Асансьори;

- Болници, диагностични центрове и лаборатории, лекарски практики;

- Служители в супермаркета, които боравят с неопаковани хранителни продукти;

- Служители в обекти за търговия на дребно.

" Трябва да се научим да живеем с маски за лице, както се научихме да живеем с каските за мотоциклети и защитните колани в колите ", сподели по-рано заместник-министърът на Гърция по развиването и вложенията Никос Папатанасис. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР