Гърция предлага на младите хора паричен стимул при получаване на

...
Гърция предлага на младите хора паричен стимул при получаване на
Коментари Харесай

Гърция дава по 150 евро на младите хора, ако се ваксинират

Гърция предлага на младежите паричен тласък при приемане на първата им доза ваксина против COVID-19. Това е част от опита на държавното управление да насърчи имунизацията преди разгара на летния туристически сезон, съобщи Ройтерс.

Младите хора ще получат дебитна карта, заредена със 150 евро, заяви министър председателят Кириакос Мицотакис. Властите показаха, че парите за младежите са и знак за признателност за търпението им по време на пандемията, когато са си стояли у дома. Сумата в картите ще може да се употребява за престой в хотел, за билети за фериботи, за самолетни билети, както и за посещаване на музей или концерт.

Гърция претърпя сносно първата вълна на пандемията, само че беше принудена да наложи строги ограничаващи ограничения през ноември, с цел да се оправи с новите случаи на ковид, които затрудниха работата на здравната система в страната.

След спад на броя на инфектираните и заболелите, предходната седмица беше анулирано наложителното носене на маски навън. Отпада и полицейският час, който постановяваше възбрана за придвижване през нощта, а на плажовете ще се позволяват до 120 души на 1000 квадратни метра.

Нарастват обаче опасенията по отношение на разпространяването на индийския вид " Делта " на коронавирусната зараза и гръцкото държавно управление предлага тласъци за повишение на имунизацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР