Гърция постепенно рестартира туристическата си индустрия и транспортната си мрежа

...
Гърция постепенно рестартира туристическата си индустрия и транспортната си мрежа
Коментари Харесай

Гърция възобновява фериботните връзки с островите

Гърция последователно рестартира туристическата си промишленост и транспортната си мрежа от понеделник пасажери, които не са под карантина, ще могат да употребяват фериботите от континенталната част на страната до всички острови в Егейско и Йонийско море, съобщи ДПА.
От края на март това беше позволено единствено на непрекъснатите поданици на островите поради ограниченията против разпространяването на ковид. Според гръцката държавна телевизия, фериботите ще транспортират най-много 50 % от броя на пасажерите, които са имали право да транспортират преди.
Атина към този момент разгласи проекти за рестартиране на туризма за чужденци. В края на май гръцкият спешен щаб възнамерява да разгласи лист със страни, от които ще могат да идват туристи, без да бъдат поставяни под двуседмична карантина. Това ще бъдат страни с релативно дребен брой инфектирани, уточни гръцкият министър на туризма Харис Теохарис.
Той изрази вяра, че Германия, откъдето обичайно идват най-вече туристи в Гърция, също ще бъде в този лист. Първите полети до Атина от чужбина се чака да дойдат на 15 юни. От 1 юли за полети от чужбина ще бъдат отворени и всички районни летища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР