Гърция постави под карантина втори бежански лагер тази седмица. 53-годишен

...
Гърция постави под карантина втори бежански лагер тази седмица. 53-годишен
Коментари Харесай

Гърция постави под карантина втори бежански лагер заради коронавирус

Гърция сложи под карантина втори бежански лагер тази седмица . 53-годишен мъж е с позитивна проба за ковид, заяви Министерството по въпросите на миграцията, представено от " Дейли телеграф " и " Гардиън ".

Заразеният афганистанец живее с ъс фамилията си в лагера " Малакаса " със стотици други мигранти и бежанци. Той е трансфериран в болница в Атина.

Министерството посочи, че лагерът, който е на 40 километра североизточно от Атина, ще бъде подложен под карантина за две седмици. Допълва се, че ще бъде засилено полицейското наличие към лагера.

Ведомството настрана разгласи, че от предишния месец е отворен нов лагер от затворен вид за мигранти, които са пристигнали след 1 март.
 Коронавирус: В Гърция починаха още шестима, а в Северна Македония - двама
Коронавирус: В Гърция починаха още шестима, а в Северна Македония - двама

Властите потвърдиха още 99 случая на инфектирани и общо 1613

В четвъртък управляващите сложиха под карантина лагера " Ритсона " в Централна Гърция, откакто се откри, че 20 мигранти са с ковид.

В Гърция има повече от 1600 доказани случая с ковид, а умрелите са 68, 78 души са се възстановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1 млн. доказани случая, а умрелите са повече от 57 000. Регистрирани са случаи в 207 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,2 млн. случая и над 64 000 умряли в 181 страни, възстановили са се повече от 246 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР