Гърция постави под карантина мигрантски лагер, след като 20 търсещи

...
Гърция постави под карантина мигрантски лагер, след като 20 търсещи
Коментари Харесай

Мигрантски лагер в Гърция е под карантина след положителни тестове за коронавирус

Гърция сложи под карантина мигрантски лагер, откакто 20 търсещи леговище дадоха позитивни проби за ковид, съобщи министерството по миграцията, представено от " Ройтерс ".

Бяха осъществени проби на 63-ма души, откакто била открито, че 19-годишна мигрантка, родила в болница в Атина, е инфектирана. Това е първият доказан случай на COVID-19 измежду хилядите търсещи леговище в претъпканите мигрантски лагери в страната.

Нито един от доказаните случаи не е имал признаци, разгласи министерството. Тестването продължава.

Всички придвижвания в лагера " Рицона ", който е на 75 км североизточно от Атина и приютява до 2500 души, ще бъдат лимитирани за 14 дни, сподели министерството, допълвайки, че полицията ще следи използването на ограниченията.

По-рано тази седмица управляващите опитваха да проследят къде се е заразила дамата и разглеждаха опцията това да е станало в болничното заведение.

В лагера има зона за изолираност на пациенти с ковид, в случай че има потребност, обявиха източници от министерството.

Гърция означи първия си случай на ковид в края на февруари и до момента има доказани 1415 случая. Петдесет души са умряли.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1404)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР