Гърция поиска от партньорите си от Европейския съюз да подготвят

...
Гърция поиска от партньорите си от Европейския съюз да подготвят
Коментари Харесай

Гърция иска от ЕС да подготви осакатяващи санкции срещу Турция

Гърция изиска от сътрудниците си от Европейския съюз да приготвят " осакатяващи " стопански наказания против Турция, в случай че продължи с проектите за експлоатиране на газовите и петролни залежи до гръцките острови.

Това заяви гръцкият външен министър Никос Дендиас, представен от АП.

Отношенията сред Турция и Гърция доближиха дъно през последните месеци. Те имат различия по редица въпроси, в това число за правата за сондиране в Източното Средиземноморие, за противозаконната имиграция и за решението на Турция да трансформира " Света София " от музей в джамия.
 Гърция видя
Гърция видя " провокация към цивилизования свят " в " Света София " да е джамия

Решението на Ердоган прибирало Турция шест века обратно

Дендиас разяснява в изявление, че е декларирал пред сътрудниците си от Европейски Съюз, в случай че Анкара продължи да извършва проектите си за сондиране край Крит, Родос и Карпатос, блокът би трябвало да отговори с тежки наказания.

" Европейският съюз е най-големият търговски сътрудник на Турция ", сподели Дендиас пред частната Star TV.

" Ако изиска, може да сътвори голям проблем на турската стопанска система. Това не е моето предпочитание...но би трябвало да е ясно ", продължи той.

Министърът добави, че в случай че Гърция бъде подложена на въоръжена офанзива от съседа си, ще бъде задействана уговорка в Договора за Европейски Съюз от 2009 година, която задължава страните членки да дават помощ на друга страна членка, която е изправена пред въоръжена експанзия.

Гърция и Турция бяха на ръба на война три пъти от 1974 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР