Гърция подготвя национален план за справяне с разпространението на Covid-19.

...
Гърция подготвя национален план за справяне с разпространението на Covid-19.
Коментари Харесай

Гърция подготвя национален план за справяне с Covid-разпространението

Гърция приготвя народен проект за справяне с разпространяването на Covid-19. Под карантина към този момент са регионите Солун, Серес, Родопи, Янина. Въвеждат се строги противоепидемични ограничения. Полиция следи за спазването и глобява даже за погрешно носене на маска. " Носете маски, спазвайте отдалеченост, поддържайте добра хигиена на ръцете " това известие изпращат управляващите на всички поданици на областите Серес и Янина, които от през днешния ден са под карантина.

Всички резултати от тестването на поданици в Солун демонстрират интензивност на вируса измежду всички възръстови групи, оповестяват епидемолозите.

Премиерът разгласи, че под карантина влизат още от през днешния ден областите Солун и Родопи. Започна гратис тестване на популацията. Очаква се в идващите дни повишен брой инфектирани. Премиерът Мицотакис обоснова въвеждането на локдаун в Северна Гърция с висок растеж на заразяване:

" Всички ограничения, които вкарва и извършва всяка страна са отговорност на държавното управление. В Гърция имаме спрямо другите страни релативно ниска численост на инфектирани, което допуска, че се движим с две или три седмици обратно спрямо това, с което се сблъскват другите европейски страни. Но здравната ни система е под мощен напън. Налага се още веднъж да въведем строги ограничения даже преди други европейски страни ".

Прекратява се активността на държавните институции в границите на карантината, магазините са отворени с лимитирано работно време, в действие е вечерен час.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР