Гърция плаща с 30 процента повече за енергийни носители, отколкото

...
Гърция плаща с 30 процента повече за енергийни носители, отколкото
Коментари Харесай

Гърция плаща с 30% повече за енергийни носители, отколкото се плаща средно в ЕС

Гърция заплаща с 30 % повече за енергийни носители, в сравнение с се заплаща приблизително в Европейски Съюз. Това се споделя в отчет на гръцкия Съюз на предприемачите и индустриалците (СБИ) в отчет, оповестен преди идните избори за Европарламент, съобщи ТАСС.

Според СБИ непрекъснатите трудности на пътя за основаването на обединен пазар за сила и неналичието на съгласуваност на националната политика на страните от Европейски Съюз затрудняват прекосяването към европейска енергийна политика с ниски цени и сигурност на доставките.

За този минус заплащат потребителите и предприятията, вследствие на което сегашните цени за електрическа енергия в Европа са с 30 % по-високи в сравнение с в Съединени американски щати, а цените за газ са над два пъти по-високи, уточни СБИ.

В Гърция бе открито, че цените за енергийни носители са едни от най-високите измежду 28-те страни членки на Европейски Съюз. А от цената на енергийните носители зависи и конкурентноспособността на гръцката индустрия. В момента цената на енергийните носители в Гърция е с 30 % по-висока, в сравнение с приблизително в Европейски Съюз, се споделя още в отчета.

Employers’ group: Energy costs in Greece 30% higher than EU average https://t.co/CpanbFlgju
— Your News (@yournews_gr) May 16, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР