Гърция планира да вложи до €1 милиард в банките в

...
Гърция планира да вложи до €1 милиард в банките в
Коментари Харесай

Гърция плаща €1 милиард от жилищните кредити в страната

Гърция възнамерява да вложи до €1 милиард в банките в страната през идващите пет години, с цел да субсидира част от ипотечните заеми на семействата, предава Bloomberg.

Трима източника на изданието показват, че съгласно проекта, семействата, които не могат да заплащат своите вноски, ще би трябвало да реструктурират своите заеми, а по-късно страната ще заплати част от месечните им отговорности.

В момента гръцките банки се борят с €88,6 милиарда неприятни заеми, завещание от финансовата рецесия в страната. Ипотечните заеми се оказват най-трудни за изчистване и банките не могат да реализират задачите, заложени от регулатора.
 Гърция се видя принудена да заплаща заемите на жителите си
Гърция се видя принудена да заплаща заемите на жителите си

Банките имат прекалено много неприятни заеми. Сега Атина ще вади държавни пари, с цел да погаси част от тях

Идеята е, с помощта на държавната дотация, част от неприятните заеми да бъдат превърнати още веднъж в обслужвани. Държавата най-вероятно ще вложи към €200 милиона годишно.

Законодателната рамка цели да поддържа семействата, които не могат да обслужват жилищния си заем за единственото си жилище. В закона ще бъдат сложени рамки за равнище на доход и други, а заемополучателите ще губят дотацията, в случай че забавят заплащане с над 90 дни. Очаква се самата тя да бъде до една трета от общата сума.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР