Гърция планира да повиши още инвестиционния праг за златни визи

...
Гърция планира да повиши още инвестиционния праг за златни визи
Коментари Харесай

Гърция вдига цената на златните визи

Гърция възнамерява да увеличи още капиталовия предел за " златни визи " за чужденци до 800 000 евро за недвижими парцели в градове и острови, където има огромно търсене. Това разгласи министър председателят Кириакос Мицотакис, представен от " Ройтерс ".

Гърция започва за първи път схемата си за златни визи през 2014 година , предоставяйки на непознати жители подновяемо петгодишно позволение за престояване на територията ѝ в подмяна на инвестиция в парцели в размер на 250 000 евро.

Миналата година тя увеличи прага до 500 000 евро в избрани квартали на столицата Атина и втория по величина град Солун, както и на островите Миконос и Санторини - две от главните туристически дестинации.
 Гърция давала златни визи на китайци, руснаци и турци
Гърция давала златни визи на китайци, руснаци и турци

Цели квартали се отдавали чартърен

Днес в Народното събрание Мицотакис съобщи, че държавното управление обмисля да увеличи този предел в допълнение в избрани градски региони и на островите, без да дава повече детайлности.

" Това, което обсъждаме с министъра на финансите и имам вяра, че ще можем да обявим нещо доста скоро, е в допълнение доста нарастване на капиталовия предел за златни визи ", уточни той.

По негови думи прагът може да доближи до 800 000 евро.

По данни на Министерството на миграцията от 2018 година насам Гърция е издала малко над 17 500 златни визи, като Освен престояване в Гърция, визите разрешават и свободно пътешестване в границите на Шенгенското пространство.
 Евродепутатите
Евродепутатите " за " правила в Европейски Съюз за " златните визи “

Искат и възбрана за " златните паспорти "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР