Гърция отваря поетапно въздушната си граница от днес. От 27

...
Гърция отваря поетапно въздушната си граница от днес. От 27
Коментари Харесай

Гърция отвори въздушната си граница за самолети, работят и фериботите

Гърция отваря поетапно въздушната си граница от през днешния ден. От 27 май са планувани полети от и до България.
Над 300 полета са планувани на 27, 28 и 29 май, като измежду дестинациите е и България. Ще бъдат осъществени общо 658 полета седмично, 86 от които – задгранични. Според ограниченията на атинското летище „ Елфтериос Венизелос ”, учредени на инструкциите на националните здравни управляващи, щателното съблюдаване на разпоредбите за хигиена на ръцете, потреблението на маска, спазването на разстояние, деликатното разчистване и стерилизация, изключително там, където има „ контакт ”, са главното изискване за отбрана на пасажерите и чиновниците.
Що се отнася до потреблението на маска, то е наложително от момента, в който пасажерът влиза в летището. Поддръжката ѝ по време на престоя в аеропорта също е нужна. Тя би трябвало да бъде на лицето, до момента в който пасажерите се качват на борда и по време на полет.
От през днешния ден Гърция възобнови и фериботните услуги до всички острови и пристанищата в континенталната част на страната. Възстановяването на фериботния превоз се реализира при спазването на строги здравни ограничения, в това число физическа отдалеченост и премерване на температурата на пасажерите. Плавателните съдове могат да транспортират най-много 50 % от броя на пасажерите, които са имали право да транспортират преди. От края на март пътуването до гръцките острови беше позволено единствено на непрекъснатите им поданици поради ограниченията против разпространяването на ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР