Гърция отваря плажовете от утре при строги предписания и мерки

...
Гърция отваря плажовете от утре при строги предписания и мерки
Коментари Харесай

Гърция отваря плажовете от този уикенд


Гърция отваря плажовете от на следващия ден при строги наставления и ограничения за отдалеченост.

Правителството приканва за отговорно държание, което ще способства и за сполучлив старт на туристическия сезон, оповестява БНР.

Свободният достъп от на следващия ден на проведените плажове е доста значим тест за унищожаване на ограничаващите ограничения в бъдеще,заяви представителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас.

Отговорното държание и съблюдаване на всички здравни наставления е и гаранция за сполучлив старт на туристическия сезон, уточни в изказване пред медиите заместник-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас.

Задължителното разстояние сред чадърите е 4 метра. Под един чадър се разрешават единствено два шезлонга.

Заведенията, които обслужват клиентите на плажа, ще оферират единствено пакетирано кафе. След всеки клиент на плажа мястото се дезинфекцира. Служителите работят с маски. За клиентите не е задържително.

Предупредиха компаниите, които не могат да обезпечат цялостно осъществяване на здравните ограничения, да не одобряват хора на плажа. При първо нарушаване санкцията е сред 5000 и 20 000 евро.

В неделя за първи път гърците имат право да участват на литургия в църквите, като съблюдават предписанията за отдалеченост

От понеделник се разрешава пътешестване отвън региона.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР