Гърция отчита лек спад на броя на новозаразените с Covid-19.

...
Гърция отчита лек спад на броя на новозаразените с Covid-19.
Коментари Харесай

Премиерът обеща: В Гърция не се обсъжда въвеждане на пълна карантина!

Гърция регистрира лек спад на броя на новозаразените с Covid-19. За сметка на това обаче се усилват приетите в болница в тежко положение. Вчера бяха открити 306 нови случая, от които 165 - в най-засегнатата област Атика. Масови инспекции на управляващите демонстрират доста нарушавания и неспазване на противоепидемичните ограничения.

В Гърция цялостна карантина даже не се разисква, съобщи министър председателят Мицотакис и експертите от националния щаб за битка с ковид.

Област Атика продължава да е с максимален брой на инфектирани. Над 100 са към този момент болните в тази област в тежко положение, които са на изкуствена белодробна вентилация, оповестяват от министерството на опазването на здравето на южната ни съседка.

Тотален надзор упражняват управляващите за съблюдаване на предписаните ограничения, отбелязва кореспондентът на БНР в Гърция. Само през вчерашния ден при повече от 40 хиляди инспекции в страната бяха наложени стотици санкции, най-вече за това, че не се носят маски.

Проверките демонстрират, че младежите не се подчиняват на предписанията и не престават вечер да се събират на публични места - площади и паркове. В Патра през днешния ден полицията се принуди да вземе ограничения против събрали се стотици младежи в центъра на града.

Според настоящите данни в 25 области на Гърция понижава броят на инфектираните, само че се усилва в други региони. Самос е единственият остров без нито един случай след всеобщо тестване на жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР