Гърция отчете в понеделник най-ниският брой нови случаи на коронавирус

...
Гърция отчете в понеделник най-ниският брой нови случаи на коронавирус
Коментари Харесай

Оптимистично послание: Разбра се кога пада карантината в Гърция

Гърция регистрира в понеделник най-ниският брой нови случаи на ковид от 12 март, което като че ли демонстрира равнене на кривата.

Страната заяви за 20 нови случая на Covid-19, което докара общият брой на инфектираните да доближи 1755. Това е най-малкият брой нови случаи за повече от три седмици. Починалите от началото на пандемията са 79.

Междувременно в границите на няколко дни държавното управление в Атина ще внесе закон за промени в туристическото обслужване в сезона след май месец, съобщи пред медиите гръцкият министър на туризма Харис Теохарис. Предлага се ваучер с опция за ползване на услугата до година и половина.

Правителството на Мицотакис приготвя и пакет от помощи и данъчни облекчения за туристическия отрасъл.

Промените ще включват даване на ваучер за 18 месеца за клиентите, предплатилите почивката в Гърция. Туристическите компании сега нямат финансовата непоклатимост да върнат сумите, само че дават опция за смяна на времето на резервирания интервал.

"Целта на връщането на депозитите е да се отбрани правото на клиента. В момента работим в посока туристическият отрасъл да остане на равнище, което може да предложи на клиента услугата, а не да банкрутират туристическите компании ".

Министър Теохарис заяви също, че за вероятностите в туризма след рецесията се работи на европейско равнище за реализиране на обща тактика.

Туристическите организации осведомят, че получават от ден на ден запитвания за наем на независима къща, вместо на стая в хотел.

Гръцкото министерство по туризъм упорства да се прави бърз тест за ковид на самолетните пасажери или преди политане или при идване в Гърция, с цел да се подсигурява сигурността.

След разгласяването на данните за намалената заболеваемост от COVID-19 Гърция поглежда оптимистично към първия сюжет за излизане от 45-дневната рецесия с отваряне на комерсиалните магазини вероятно на 2 май, пишат гръцки медии, представени от "Труд " .

„ Да останем у дома през април зависи от нас, с цел да се радваме през м. май на първите резултати от нашите старания “, сподели представителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас.

Според информация, държавното управление в съдействие с научния съвет на Националната организация за публично здраве е почнало разискване за последователното излизане на страната от цялостната карантина, само че с изискване коронавирусната зараза в Гърция да бъде в забележителна криза.

С едноцифрени случаи, а обстановката в лечебните заведения да бъде под надзор, както е все още. Правителството, констатирайки, че навременните ограничения, подхванати за отбрана на жителите към този момент дават първи резултати е готово да пристъпи към последваща стъпка.

Разбира се, решителен фактор за това решение е положението на стопанската система, която не е в положение да понесе повече от два месеца карантина, защото бизнесът ще се разпадне и сътвори нова вълна безработни, което ще провокира финансов срив и държавното управление няма да може да изплати нови 800 евро на към 2 милиона служащи, чиито предприятия са прекратили трудовите им контракти.

Сценарият на държавното управление, в случай че коронавирусната зараза намалее внезапно, планува последователно отваряне на фабриките с нормализиране на обстановката до началото на юни. По-специално правилото, учреден на този сюжет, ще бъде отваряне на търговски магазини, само че не и търговски центрове, планувано за събота, 2 май.

Правителството ще направи оценка на първите реакции на жителите, които са предизвестени, че би трябвало да бъдат деликатни, защото вирусът няма да бъде отстранен вечно.

След седмица на наблюдения държанието на хората, ред идва на огромните компании, които сега работят с понижен потенциал. След първите две седмици на м. май и в случай че обстановката го разрешава, ще се отворят учебни заведения, образователни центрове, а може би даже детски градини.

Училищата ще се отворят и затворят в границите на няколко седмици, тъй че учениците да могат да се приготвят за зрелостните матури, които ще би трябвало да положат на дати, избрани от Министерството на образованието.

През последната седмица на м. май упованията са да продължи същия сюжет за нормализиране на публичния превоз за стабилизиране пазара на труда, в случай че изискванията го разрешават и хората съблюдават режима. В същото време се чака темповете на работа в страната да стартират да се възстановяват.

Барове, кафенета, заведения за хранене, търговски центрове, фитнес зали, универсални магазини ще отворят последни в очакване на лятото. Не е изключено до последния миг, когато тези компании бъдат отворени, към момента да има ограничения за ограничение придвижването на жителите, които обаче няма да бъдат толкоз строги, колкото през днешния ден, се акцентира в обявата.

Позицията на държавното управление за момента е непретенциозно оптимистична във връзка с възбраната, само че изпраща оптимистични послания на обществеността. Кризистният щаб, поради последователното „ отварянето “ на страната, реши да затегне ограниченията предвид на Великден, с цел да подсигурява кривата на коронационната криза.

Ето за какво се подхващат даже по-строги ограничения за ограничение на пътуванията, а на идващ стадий още по-строги в случай че към момента има безразлични жители към здравето на обществото и не се преценяват с ограниченията.

Целта на държавното управление е през м. май последователно да отстрани карантината, по тази причина през м. април се чака възбрана за придвижване на жителите в страната за няколко часа дневно, както и да се изолират села и острови, където бъде открит случай на ковид.

За да може страната да се отърве от епидемията, най-хубавото лекарство е да „ останете вкъщи “ непременно. Правителството има вяра, че в последна сметка хората ще оценят резултатната политика, която се следва, което е видно и от резултата.

Въпрос на време е да бъдат оповестени нови, по-строги ограничения за възбрана на звижението, защото пред Великден се чака повишен трафик. Министърът на корабоплаването Янис Плакиотакис съобщи, че обмисля да забрани даже придвижването на непрекъснати поданици от остров към остров, защото в 110-те населявани острова има единствено девет лечебни заведения.

Според последната информация 10-те нови държавни ограничения, които се чака да бъдат оповестени са:
• Увеличаване на санкциите за голословен и безполезен трафик.
• Ограничаване на събирания (по-малко от 10 души).
• Затваряне на обществени пространства.
• Специален документ за излизане за възрастни хора.
• Изпращане до 2 sms дневно.
• Различно време за придвижване.
• Засилени инспекции по националните пътища, пристанища, гари, автобусни спирки.
• Затваряне на будките за пътни такси по националната пътна мрежа.
• Движение отвън общината, един път, с документ за престояване.
• Затворени църковни служби през Страстната седмица в определени столични църкви
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР