Гърция отбеляза скок на заразени от COVID-19, като голяма част

...
Гърция отбеляза скок на заразени от COVID-19, като голяма част
Коментари Харесай

Катимерини: Българите ни подпалиха с К-19

 Гърция означи скок на инфектирани от COVID-19, като огромна част от позитивните проби стават ясни при прекосяването на сухопътните граници и в отговор на скока на инфекциите се постановат нови ограничаващи ограничения. Те касаят съответно граничния контролно-пропускателен пункт " Промахон ", оповестява гръцкият вестник " Катимерини ".

Заради многото туристи с позитивни проби управляващите в страната свикаха изключително съвещание на здравните управляващи и държавния Щаб за битка с ковид. След двучасова среща с висши чиновници в кабинета и здравни специалисти, управлявана от министър-председателя Кириакос Мицотакис, държавният представител Стелиос Пецас разгласи, че рестриктивните мерки ще бъдат затегнати от 18:00 часа на 14 юли.

След края на срещата бяха оповестени 60 новозаразени, измежду които 29 позитивни проби на български туристи, минали на пункта " Промахон ". Починалите досега са 193. Властите взеха решение да затегнат контрола по границата, като се не разрешава влизането без основателна причина в страната и без негативен тест за COVID-19, извършен до 72 часа преди идването.

Властите трансформират и условието гости от други страни да попълнят електронната декларация за пасажери (PLF), като изискването е тя да бъде попълнена до 24 часа преди пътуването, а не както до момента – 48 часа преди него.

Според източници на срещата е обсъждано и генералното затваряне на пункта “Кулата – Промахон ", само че решение за това е било отхвърлено с претекста, че сходен ход ще бъде огромен удар за туристическия бизнес в страната. Ако болестта в страната продължи да пораства, обаче, разновидността за цялостното затваряне на границата не е изключен и може да бъде преразгледан в идващите две седмици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР