Гърция остава любима дестинация на почиващите българи зад граница. Това

...
Гърция остава любима дестинация на почиващите българи зад граница. Това
Коментари Харесай

Гърция остава любима дестинация за почивка извън страната

Гърция остава обичана дестинация на почиващите българи зад граница. Това изясни пред Радио София Доньо Марков – шеф на една от най-големите платформи за туристически онлайн услуги.

Сред най-предпочитаните места в са столицата Атина, както и островите Крит и Корфу. Въпреки че цените на самолетните билети до южната съседка тази година са се нараснали приблизително с 38%, това не стопира българите.
 Огромна опашка за влизане в България през Маказа Огромна опашка за влизане в България през " Маказа "
Опашка от коли, дълга над 2 километра, се е образувала за влизане от Гърция в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа-Нифея ". Задръстването за...

Второто място в класацията заема Испания, която беше шлагерът на тазгодишните майски празници. Тази година българите пътуват главно до Майорка, Аликанте, Баселона, Малага. Високата известност на Испания тази година докара до по-високи цени на самолетните билети – ще платим с 45% повече за двупосочен билет от предходната година.

В топ 3 на най-популярните дестинации за отмора влиза Италия - най-често се посещават Рим и Катания. Семействата с едно дете се готвят да отидат до Гърция и Испания, до момента в който двойките без деца възнамеряват да отскочат до Италия, демонстрират данните на специалистите от сектора. По думите на Доньо Марков не толкоз цените тормозят българските туристи, колкото рестриктивните мерки и ограниченията, свързани с ковид и дали и по какъв начин PCR документите се признават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР