Гърция осъди националистическа реторика на турския президент Реджеп Тайип Ердоган

...
Гърция осъди националистическа реторика на турския президент Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Гърция пламна, след думите на Ердоган: Измир! Ти, който хвърляш гяурите в морето!

Гърция осъди националистическа изразителност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган по време на негово изявление в Измир през уикенда, оповестява в. " Катимерини ", представен от novini.bg.

" Измир! Ти, който хвърляш гяурите в морето и защитаваш безпомощните ", съобщи Ердоган в речта си, явно визирайки гърците, удавили се през 1922 година при опит да избягат от настъпващите турци.

``
реклама

Събитията се отнасят до гръцко-турския боен спор от 1919-1922 година и съпротивата на Турция против напъните на Гърция да завземе Смирна (Измир) и покрайнините на града. Хиляди бойци и стотици хиляди гърци се хвърлят в морето от Измирското пристанище при приближаването на турските войски.

" Гърция няма да бъде въвлечена в приложимост на външната политика за обслужване на вътрешнополитически цели или потребление на историята с оскърбителна за прилежащи страни терминология ", съобщи гръцкото министерство на външните работи в огласена през вчерашния ден декларация.

Ведомството предизвести, че сходни " неприемливи забележки " подкопават доверието, което Атина се надява да бъде построено сред двете страни, и " не са в синхрон с европейската вероятност, която турското управление твърди, че поддържа ".
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 MrBean (преди 9 секунди) Рейтинг: 1399 | Одобрение: 644 Рано или късно Смирна ще е Смирна.А дъртия анадолец ще е бързо пропуснат. Не познавам турчин който да го харесва и да гласоподава за него,но в Анадола е друго... Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР