Гърция официално стана шестата държава в ЕС, която легализира канабиса

...
Гърция официално стана шестата държава в ЕС, която легализира канабиса
Коментари Харесай

Гърция легализира марихуаната за медицински цели

Гърция публично стана шестата страна в Европейски Съюз, която легализира канабиса за здравна приложимост, написа английският в. " Индипендънт ".

" Това е нова страница в нашата история, Гърция към този момент е част от страните, където доставянето на канабис за медицински цели за нуждаещи се пациенти става законно,  каза гръцкият министър председател Алексис Ципрас за решението на държавното управление.

Марихуаната в Гърция ще бъде преквалифицирана от опиат клас А, до клас Б - където влизат лекарства като метадон и опиат.

Гръцките лекари скоро ще могат да предписват марихуаната при разнообразни случаи, канабисът се употребява за мускулни конвулсии, хронични болки, епилепсия и рак.

Гърция е шестата страна в Европейски Съюз, която легализира канабиса за медицински цели - другите са Чехия, Финландия, Холандия, Португалия и Испания.

Ципрас заяви още, че ще бъде позволен и вносът на медикаменти въз основата на канабис. Промяната идва след дългогодишно разискване от страна на учени, психиатри и други специалисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР