Гърция официално е във втора вълна на заразяване с коронавирус.

...
Гърция официално е във втора вълна на заразяване с коронавирус.
Коментари Харесай

Коронавирус: Гърция залята от втора вълна

Гърция " публично " е във втора вълна на заразяване с ковид. Това разгласи един от топ специалистите по инфекциозни заболявания в балканската страна пред " Гардиън ".

В неделя Гърция записва рекорден брой инфектирани - 203 случа я.
 Гърция удължава условието за негативен PCR тест
Гърция удължава условието за негативен PCR тест

От 1 август корабите ще могат да пътуват с 80% от потенциалът си

" Можем да кажем, че Гърция публично влезе във втора вълна на епидемията. Това е моментът, когато ние можем да спечелим или да изгубим борбата ", сподели Гикас Магиоркинис, помощник по хигиена и епидемиология в Атинския народен университет. Бившият учител от Оксфордския университет е измежду специалистите, които поучават държавното управление. Магиоркинис предвижда случаите да набъбнат до 350 дневно, в случай че " трагичното нарастване " продължи.

Ако няма смяна в наклонността, ние най-вероятно ще предложим още ограничения в сходство с това, което видяхме в Порос, сподели той, имайки поради Сароническите острови, където в края на предходната седмица бе записано нарастване на случаите, което принуди държавното управление да разгласи невиждани ограничения , в това число затваряне на питейните заведения, клубовете и заведенията за хранене.
 Рекордни 110 нови случая на ковид в Гърция
Рекордни 110 нови случая на ковид в Гърция

9 от тях са открити измежду туристи

Гръцкият здравен министър Василис Кикилиас загатна, че най-вероятно по-късно през днешния ден ще бъдат оповестени спомагателни ограничения, предупреждавайки, че вирусът се популяризира все по-опасно.

До този месец гръцките здравни управляващи наподобява държаха обстановката под надзор, само че Магиоркинис разяснява, че е записано ненадейно нарастване, в това число на броя на интубираните от деветима на 1 август до 22 предходната нощ.

Туризмът отчасти има роля за неочакваното нарастване, само че съгласно експертa аргументите най-вече са свързани с нарушение на рекомендациите от страна на по-младите, които през последните седмици заляха питейните заведения и плажовете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР