Гърция официално даде старт на работата по един от най-мащабните

...
Гърция официално даде старт на работата по един от най-мащабните
Коментари Харесай

Мегапроект в Атина засенчва цялото лъскаво Монако

Гърция публично даде старт на работата по един от най-мащабните планове в историята си, който планува остарялото интернационално летище в Атина да се трансформира в първокласен огромен комплекс от здания, паркове и места за отдих, написа money.bg.

Девет години откакто управляващите в страната пуснаха първия търг за продажбата на терена там, стартира първата фаза от построяването на комплекса. По време на нея ще бъдат съборени съществуващите здания и структури и ще стартира построяването на първите нови такива, което се чака да отнеме 3 години и половина.

Първата фаза от мегапроекта за няколко милиарда евро ще включва и построяването на огромно казино, два хотела, няколко небостъргача и офис здания, написа локалното издание Kathimerini.

"Плановете включват събарянето на към 900 постройки в идващите месеци и работата по нужната инфраструктура, което ще стартира през първата половина на 2021 година ", показва основният изпълнителен шеф на вложителя Lamda Development Одисеос Атанасиу, представен от Reuters.

Инвестицията на локалното сдружение Lamda Development включва още пристанище за яхти и първокласни жилищни здания, като нейната стойност е изчислявана на 8 милиарда евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР