Гърция официално даде старт на работата по един от най-мащабните

...
Гърция официално даде старт на работата по един от най-мащабните
Коментари Харесай

Мегапроектът на Гърция: Започва изграждането на Атинската Ривиера, която ще е 3 пъти по-голяма от Монако

Гърция публично даде старт на работата по един от най-мащабните планове в историята си, който планува остарялото интернационално летище в Атина да се трансформира в първокласен огромен комплекс от здания, паркове и места за отдих.

Девет години откакто управляващите в страната пуснаха първия търг за продажбата на терена там, стартира първата фаза от построяването на комплекса. По време на нея ще бъдат съборени съществуващите здания и структури и ще стартира построяването на първите нови такива, което се чака да отнеме 3 години и половина.

Първата фаза от мегапроекта за няколко милиарда евро ще включва и построяването на огромно казино, два хотела, няколко небостъргача и офис здания, написа локалното издание Kathimerini.

" Плановете включват събарянето на към 900 постройки в идващите месеци и работата по нужната инфраструктура, което ще стартира през първата половина на 2021 година ", показва основният изпълнителен шеф на вложителя Lamda Development Одисеос Атанасиу, представен от Reuters.

Инвестицията на локалното сдружение Lamda Development включва още пристанище за яхти и първокласни жилищни здания, като нейната стойност е изчислявана на 8 милиарда евро.
 Мегапроект за €8 милиарда: Атина прави своя Ривиера на мястото на остаряло летище
Мегапроект за €8 милиарда: Атина прави своя Ривиера на мястото на остаряло летище

Изоставената аерогара се ползваше по време на Олимпийските игри през 2014-а, а по-късно там беше построен бежански лагер

Когато планът бъде приключен, Гърция ще разполага с един от най-големите курорти в Европа, който ще бъде с повърхност три пъти по-голяма от Монако.

Старото летище Elliniko International беше затворено през 2001 годна, като вместо него проработи новото Airport Athens International Airport.

Още през първите години, откакто аерогарата спря да действа, се появиха хрумвания по какъв начин да бъде развъртян региона към нея. Заради неналичието на задоволително финансиране, както и поради рецесията, в която изпадна по-късно южната ни съседка, тази концепция беше изоставена.

Междувременно площта там беше употребена за някои от спортните събития по време на Олимпийските игри през 2004 година, а по-късно там беше построен бежански лагер, където бяха настанени над 3000 души.

2017 година вдъхна нова вяра, че планът Elliniko ще бъде съживен. Тогава беше показан проект за това там да бъде построен цялостен първокласен мегакомплекс от жилищни здания, хотел, спортни уреди и зелени зони.
 Гърция прави първа стъпка към плана за Атинската Ривиера за €8 милиарда
Гърция прави първа стъпка към плана за Атинската Ривиера за €8 милиарда

Властите в страната издадоха позволение за събарянето на постройките на остарялото летище Elliniko

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР