Гърция обяви сроковете за отпадане на ограниченията за влизане в

...
Гърция обяви сроковете за отпадане на ограниченията за влизане в
Коментари Харесай

До 15 юни: 7-дневна карантина за всички влизащи в Гърция

Гърция разгласи периодите за отпадане на рестриктивните мерки за влизане в страната с въздушен, сухопътен и морски превоз във връзка със болестта COVID-19.

Ограниченията, засягащи въздушния превоз, ще отпаднат на следните три стадия:

Ι Етап: 1 юни – 15 юни
Остава ограничаването интернационалните полети да могат да идват единствено на интернационалното летище в Атина. Всички идващи ще бъдат тествани за ковид, като от тях ще се изисква да останат в избран за задачата хотел за една нощ. Ако пробата е негативен, пасажерът ще бъде насочван към домашна карантина за 7 дни. Ако пробата е позивитен, пасажерът ще бъде подложен на карантина под наблюдаване за 14 дни.

ΙΙ Етап: 15 юни - 30 юни
Международни полети ще могат да бъдат осъществявани с изключение на от интернационалното летище в Атина и от това в Солун. Ако полетът идва от летище, което не участва в листата на засегнатите райони на Европейската организация за авиационна сигурност ( https://www.easa.europa.eu/SD-2020-01/Airports#group-easa-downloads ), идващите пасажери ще подлежат единствено на тестване на инцидентен принцип. Ако полетът идва от летище в горепосочения лист, всички пасажери ще бъдат тествани при идване. Задължително е пренощуването в избран за задачата хотел. При негативен тест пасажерът ще бъде ориентиран към домашна карантина за 7 дни, а в случай че е позитивен – ще бъде подложен на 14-дневна карантина под наблюдаване.

III Етап: от 1 юли
Международните полети ще бъдат позволени на всички гръцки летища. Пътниците ще бъдат подлагани на тест на случен принцип.

Допълнителни рестрикции във връзка с някои страни ще бъдат оповестени на следващ стадий.

Пристигане без ограничавания с наземен превоз в Гърция от България, както и от Албания и Република Северна Македония, ще бъде позволен от 15 юни нататък, като идващите ще бъдат подложени на тестване на инцидентен принцип.

Пристигане в Гърция по море ще бъде позволено от 1 юли, като идващите ще бъдат подложени на тест на инцидентен принцип.

Следва да се има поради, че Гърция резервира правото си, на всеки един стадий, да промени горните разпореждания според от развиването на обстановката.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони:- +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР