Гърция обяви поредното удължаване на блокирането заради коронавируса в мигрантските

...
Гърция обяви поредното удължаване на блокирането заради коронавируса в мигрантските
Коментари Харесай

Гърция удължи ограниченията за бежанските лагери

Гърция разгласи следващото удължение на блокирането поради ковид в мигрантските лагери, макар рецензиите, че злоупотребява с пандемията, с цел да ограничи придвижването на мигранти.
Заключването на лагерите стартира на 21 март и в този момент е удължено до 19 юли, заяви миграционното министерство.
Мигрантите могат да напущат лагерите от 07:00 до 21:00 ч. Само на групи по-малко от 10 и не повече от 150 души на час, се споделя в известието.
Марко Сандроне, координатор на Лекари без граници (MSF) в бежанския лагер Мория в Лесбос, беше жигосал удължаването на рестриктивните мерки.
" Причината за блокирането (в лагерите) не може да бъде обвързвана с публичното здраве ", сподели той по-рано за AFP, като уточни, че няма случаи в лагерите.
Гърция със 192 смъртни случаи от ковид до момента не е била толкоз мощно наранена, колкото доста други европейски страни - и в мигрантските лагери не е имало гибел.
Но наличието на повече от 32 000 претенденти за леговище на петте Егейски острова - в лагери с потенциал от 5400 - провокира огромни търкания с локалните общности.
Правителството трансферира хиляди мигранти на континенталната част, откакто страната стартира да пуска задгранични гости за туристическия сезон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР