Гърция обяви, че ще сезира Европейския съюз и ООН заради

...
Гърция обяви, че ще сезира Европейския съюз и ООН заради
Коментари Харесай

Гърция сезира ЕС и ООН за нехуманно отношение към бежанци

Гърция разгласи, че ще сезира Европейския съюз и Организация на обединените нации поради нечовешко отношение на Турция към бежанците. Възмущението на Атина е поради случай с изпратени голи бежанци по река Марица, за който Турция отхвърля.

Атина осведоми комисаря по вътрешни работи, както и всички страни от Европейския съюз за случая с 92 мигранти, изпратени без облекла от турските гранични управляващи по река Марица.

Гръцките граничари, както и силите на Европейската организация по защита на границите „ Фронтекс “ квалифицират сходно отношение като „ нечовешко и унизително “.

Гърция се обърна за интервенция по случая към Организация на обединените нации, като даде документи, видео и сведения на гранична полиция по този епизод.

Властите в Анкара дефинираха случая като „ подправена вест “, която не се удостоверява от показанията на европейската защита на сухопътната граница.

Гърция упорства Европейският съюз да наложи ограничаващи ограничения против Турция, която съгласно Атина нарушава конвенцията за хуманно отношение към бежанците.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР