Гърция обяви, че от 15 юни отваря границите си за

...
Гърция обяви, че от 15 юни отваря границите си за
Коментари Харесай

От 15 юни можем да ходим на море в Гърция. Тестват ни избирателно за COVID-19

Гърция разгласи, че от 15 юни отваря границите си за идващи жители на 29 страни, измежду които и България.

Облекченията ще важат за: Германия, Австрия, Дания, Норвегия, Кипър, Израел, Швейцария, Япония, Малта, Китай, Хърватска, Австралия, Нова Зеландия, Северна Македония, Албания, Естония, Латвия, Ливан, Литва, Унгария, Южна Корея, Сърбия, Черна Гора, Румъния, Словения, Словакия, Чехия и Финландия.

Здравните управляващи възнамеряват туристи от тези страни да бъдат тествани за COVID-19, само че на инцидентен принцип.

Туристическият отрасъл в южната ни съседка се притеснява, че поради ограниченията против подлата болест, браншът ще претърпи колосални загуби.

Около 33 млн. туристи са посетили Гърция през 2019-а, като те са генерирали доходи за 19 милиарда евро.

В опит да спре спада на приходите от туристи, гръцкото държавно управление разгласи, че от понеделник понижава ДДС-то за доста артикули и услуги, в това число върху туристическите пакети.

След като южната ни съседка отвори заведенията за хранене и кафенетата от началото на седмицата, посетителите към момента са малко. Собствениците на кафене регистрират спад на оборота от 50%, а на заведенията за хранене в границите на 90%.

Въпрeки строгия надзор и спазването на всички здравни ограничения, хората към момента се опасяват, туристи няма, а и разноските за една вечеря в ресторант са към този момент разкош за доста гърци. Така в туристическия отрасъл си изясняват празните маси.

Така от 1 юни ДДС-то за кафе, безалкохолни питиета и чай се смъква от 24% на 13%. Значително се редуцира и данъкът за туристическите пакети, с цел да могат да се оферират на по-ниски цени.

От понеделник отварят целогодишните хотели и къмпингите. Две седмици по-късно и сезонните хотели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР