Гърция обяви, че 74 000 мигранти търсят убежище в страната.

...
Гърция обяви, че 74 000 мигранти търсят убежище в страната.
Коментари Харесай

74 000 мигранти търсят убежище в Гърция

Гърция разгласи, че 74 000 мигранти търсят леговище в страната . Това отбелязва електронното издание на вестник Kathimerini, представено от организация " Фокус ".
Гръцките управляващи обявиха в четвъртък, че в страната живеят към 74 000 търсещи леговище, като понастоящем се поставят старания за разширение на мигрантските лагери и възстановяване на изискванията в островните лагери за мигранти, които идват по море.
Министърът на миграцията Димитрис Вицас съобщи, че през идващите месеци към 6000 души ще бъдат преместени на континента от островните лагери, където изискванията неведнъж са били подложени на критика от правозащитни групи .
Вицас призна, че обстановката е " сложна " в тези лагери, където 20 000 души живеят в уреди, предопределени за по-малко от 10 000 души .
Той даде обещание да сътвори дребни здравни центрове във всеки от лагерите на островите Лесбос, Самос, Хиос, Лерос и Кос, където съгласно съглашение сред Европейския съюз и Турция за ограничение на миграционните потоци новопристигналите по море от Турция са държани в очакване на обработването на техните оферти за даване на леговище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР