Гърция обвини Турция, че се опитва да предизвика ескалация“ в

...
Гърция обвини Турция, че се опитва да предизвика ескалация“ в
Коментари Харесай

Гърция:Турция, се опитва да предизвика ескалация в Егейско море

Гърция упрекна Турция, че се пробва да „ провокира ескалация “ в с „ рискови “ маневри и противозаконна помощ на мигранти, съобщи Агенция Франс Прес.
„ Тази заран гръцката брегова защита заяви за голям брой произшествия, при които кораби на турската брегова защита и Военноморски сили съпровождат съдове с до границите на Европа в опит да провокират ескалация с Гърция “, разгласи в изказване министерството на миграцията.
Гръцката брегова защита по-рано заяви, че един от патрулните ѝ катери край остров Лесбос е бил „ унизен “ от турски съд, която правел „ рискови маневри “. Публикувано бе и видео, което като че ли демонстрира турският съд да форсира при близко прекосяване до гръцкия, като го разклаща с получените талази.
Гръцката брегова защита уточни още, че при два случая турски патрулни съдове се пробвали да оказват помощ на мигранти в надуваеми лодки да влязат във водите на Гърция.
 Проучвателни диалози сред Гърция и Турция в Атина Проучвателни диалози сред Гърция и Турция в Атина
Пореден кръг от проучвателни диалози сред Гърция и Турция стартира през днешния ден в Атина в опит да бъде реализирано съглашение за обсега на...
При един от тях два турски съда „ се опитвали да бутат “ лодката с мигранти към гръцки води.
Атина желае от Анкара по-добре да охранява мигрантските направления и да връща стотиците търсещи леговище, които не дават отговор на изискванията за приемане на отбрана като емигрант. Тя неведнъж изиска Турция да одобри назад съвсем 1500 мигранти, чиито претенции за леговище са били отхвърлени.
При посещаване по-рано тази седмица на Лесбос еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон също прикани Турция „ незабавно “ да възобнови приемането на мигранти от Гърция.
Председателят на Еврокомисията и ръководителят на Европейския съвет възнамеряват аудиенция в Турция идната седмица за среща с президента по мигрантски и други районни въпроси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР