Гърция не трябва да жертва доверието и дисциплината, която е

...
Гърция не трябва да жертва доверието и дисциплината, която е
Коментари Харесай

Deutsche Bank предупреди Гърция да запази финансовата дисциплина

Гърция не би трябвало да жертва доверието и дисциплината, която е спечелила с жертвите си през последните няколко години, поради краткосрочни ограничения, предизвести Ашок Арам, районният изпълнителен шеф на Deutsche Bank за Европа (с изключение на Германия и Великобритания), Близкия изток и Африка в изявление за в. Kathimerini, представено от БГНЕС.
По думите му страната се е справила доста добре по време на своята оздравителна стратегия за консолидация на банковия бранш и с проблемите към необслужваните заеми.
" През последната година доверието в стопанската система и банковата система се развиваше в вярната посока и това можеше да се види; Гърция още веднъж ще има достъп до международните финансови пазари, може още веднъж да се рефинансира на пазарите, което беше цел на тази стратегия. Затова става извънредно значимо тази дисциплинираност и доверие, извоювани през последните две до три години, да не се пожертват за краткосрочни ограничения ", сподели топ финансистът.
Арам бе в Атина, с цел да назначи Никос Екзархос за началник на офиса на банката в Гърция и изглеждаше добре осведомен със обстановката в страната и провокациите, които предстоят.
За да може Европа да продължи да се конкурира дейно както със Съединени американски щати, по този начин и с разрастващите се пазари в Азия, би трябвало да се продължи със задълбочаването на съдействието в границите на банковите и финансовите пазари, което в последна сметка би могло да докара и до основаване на фискален съюз, сподели той.
Една от предпоставките за фискален съюз би било да се подсигурява, че съотношенията дълг/БВП на обособените държави-членки са устойчиви. С течение на времето би било значимо да се търсят общи данъчни политики и обща европейска скица за гарантиране на депозитите, която да развие доверието, належащо за поправяне на регулаторната фрагментация. Това може да отключи изгодите от банковия съюз за стопанската система и европейските жители, изясни банкерът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР