Гърция не може да претендира изцяло за морската зона на

...
Гърция не може да претендира изцяло за морската зона на
Коментари Харесай

Немски експерт: Турция има законно право за дейностите в Източното Средиземноморие

Гърция не може да претендира напълно за морската зона на сподели немски специалист, експертът по морско право Неле Мац-Лук, представена от „ Сабах “.
Правистът в университета „ Кристиан-Албрехт “ в град Кил съобщи пред локалните медии, че границите на континенталните шелфове и икономическите зони не е наложително да се дефинират съгласно пресечната линия.
 Чавушоглу: Турция е отворена за разговор с Гърция Чавушоглу: Турция е отворена за разговор с Гърция
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи през днешния ден, че страната му е отворена за разговор с Гърция за разрешаване на разногласието за терито...
" В този подтекст са взети поради справедливостта и равноправието “, сподели тя.
Мац-Лук твърди, че островите са изиграли значима роля при определянето на очертанията на изключителната икономическа зона (ИИЗ) и проблемите с континенталните шелфове, заявявайки, че гледната точка на Турция е годна в това отношение.
„ Например, в случай че трябваше да отнесе въпроса за остров Кастелоризо до интернационален орган за взимане на решение, не мога да си показва решението да е в интерес на Атина “, сподели Мац-Лук, добавяйки, че защото Кастелоризо е дребен остров, ситуиран на 2 километра (1,2 морски мили) от крайбрежията на Турция, не може да се прокара линия по средата.
Според специалиста позицията на Турция в Източното Средиземноморие не е неприятна и съглашението, подписано сред и Египет, би трябвало да бъде прегледано в подтекста на претенциите на Турция.
 Атина разгласи подготвеност да пази териториалната си целокупност Атина разгласи подготвеност да пази териториалната си целокупност
Атина е в подготвеност да пази териториалната си целокупност, само че приканва Турция да понижи напрежението в Егейско море, с цел да се премине к...
Мац-Лук акцентира, че в случай че законните права на Турция в Средиземно море не бъдат взети поради, договорка сред Гърция и Египет не е доста евентуална.
Гърция оспори актуалните действия на Турция за сондажи в Източното Средиземноморие.
Турция - страната с най-дългата брегова линия в Средиземно море - изпрати бойни кораби, с цел да търси газ в континенталния шелф, заявявайки, че Анкара и Турската република Северен Кипър (TRNC) имат права в района.
След дипломатическите апели на Германия, Турция спря дейностите в района, само че тя ги възобнови по-рано този месец, откакто Гърция и Египет подписаха противоречива договорка за демаркация. Анкара също по този начин съобщи, че енергийните запаси наоколо до остров Кипър би трябвало да се споделят заслужено сред Турската република Северна Кипър (TRNC), издала лиценз на турската държавна петролна компания „ Turkish Petroleum Corporation “ (TPAO), и кипърската гръцка администрация на юг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР