Гърция не е получавала официално искане иранският танкер "Адриан Даря

...
Гърция не е получавала официално искане иранският танкер "Адриан Даря
Коментари Харесай

Гърция не е получила официално искане от иранския танкер да акостира в гръцко пристанище

Гърция не е получавала публично искане иранският танкер "Адриан Даря 1 " да дебаркира в гръцко пристанище, съобщи пред телевизия Скай гръцкият министър на корабоплаването Янис Плакиотакис.

От думите му стана ясно, че Гърция няма да заеме публична позиция, до момента в който корабът не обясни желанията си. Плакиотакис сподели, че гръцките управляващи наблюдават деликатно курса на кораба, а кабинетът му е в постоянна връзка с министерството на външните работи.

Танкерът беше арестуван при започване на предишния месец в английската територия Гибралтар за хипотетично нарушение на глобите против Сирия, само че беше освободен предходната седмица. Съединените щати уведомиха гръцкото държавно управление, че всевъзможни опити да бъде оказана помощ на иранския танкер, плаващ към Гърция, ще бъдат считани за материална поддръжка за задгранична организация, избрана от Съединени американски щати като терористична.

Танкерът "Адриан Даря 1 " (бивш "Грейс 1 "), подвигна котва от Гибралтар в неделя и се насочи към гръцкото пристанище Каламата, където се чака да дойде идната неделя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР