Гърция насърчава сигурността в региона, не се опитва да налага

...
Гърция насърчава сигурността в региона, не се опитва да налага
Коментари Харесай

Гърция отхвърля обвиненията на Анкара за антитурски планове в Егейско море

Гърция предизвиква сигурността в района, не се пробва да постанова политика на свършени обстоятелства и пази своя суверенитет. Това обявиха пред атинската осведомителна организация AMNA дипломатически източници, разяснявайки изказванията на турски публични лица, предава РИА Новости.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в събота, че Гърция би трябвало да се откаже от " антитурските " проекти в Егейско море и означи, че Анкара няма за цел да " удари Атина " с ракети.

„ Гърция предизвиква сигурността и стабилността в района, като следва външна политика, учредена на интернационалното право и морското право, при цялостно ценене на правилата на Хартата на Организация на обединените нации “, споделиха дипломатически източници.

По техните думи, Гърция " в никакъв случай не се е опитвала и в никакъв случай не се пробва да постанова политиката на свършените обстоятелства ". „ Напротив, тя осъжда всички форми наекспанзионизъм и ревизионизъм и в подтекста на добросъседските връзки позволява неуредените въпроси със своите съседи като Италия и Египет посредством прецизно използване на интернационалното право и морското право. Ние продължаваме да пазиме нашия суверенитет и нашите суверенни права ”, прибавиха гръцки дипломати.

Гърция твърди, че има право да разшири териториалните си води от 6 благи на 12 благи според конвенцията на Организация на обединените нации за морското право. По-рано турските министри на външните работи и на защитата обявиха, че в случай че Гърция разшири териториалните си води в Егейско море до 12 благи, тогава ще се сблъска със съществени последици.

Турция утвърждава, че това ще се смята за проблем за война. По този мотив турският парламент одобри решение през 1995г. Турция счита, че с разширението на териториалните си води Гърция на процедура ще блокира достъпа на Анкара до интернационалните води.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР