Гърция нареди на лекари от частния сектор в пет области

...
Гърция нареди на лекари от частния сектор в пет области
Коментари Харесай

Гърция нареди на частните лекари да помагат на здравната ѝ система заради COVID-19

Гърция подреди на лекари от частния бранш в пет области в северната част на страната да оказват помощ на здравната ѝ система , до момента в който се бори с повишаването на инфектираните с COVID-19, осведоми " Ройтерс ".

Правителството прикани лекарите от частния бранш да оказват помощ по-рано този месец, откакто държавните лечебни заведения и интензивните отделения в Гърция изпаднаха в усложнение от възходящия брой на инфектираните през последните седмици.
 Таверни и кафенета в Гърция затварят за Covid митинг
Таверни и кафенета в Гърция затварят за Covid митинг

Малкият бизнес поддържа Covid ограниченията, само че желае от държавното управление данъчни облекчения и дотации за наем

Заповедта по въпроса, оповестена в Държавен вестник, ще е в действие в продължение на месец.

Гърция през вчерашния ден записва 6 682 инфектирани с ковид и 87 умряли , с което общият брой на инфектираните доближи 853 841 души от началото на епидемията през предходната година, като 17 012 души от тях са умряли .

По-рано през ноември държавното управление наложи ограничавания за неимунизирани жители в опит да ограничи възходящия брой на инфектираните.
 Строги ограничения за супермаркетите в Гърция
Строги ограничения за супермаркетите в Гърция

Проблем с неимунизираните

Очаква се министър председателят Кириакос Мицотакис да се обърне към нацията по-късно през днешния ден, призовавайки повече гърци да се имунизират.

Около 61,8% от популацията от към 11 млн. души са изцяло имунизирани, макар че управляващите се надяваха на равнище от към 70% до есента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР