Гърция налага регионални блокади на втория по големина град Солун

...
Гърция налага регионални блокади на втория по големина град Солун
Коментари Харесай

Гърция затвори Солун и две области

Гърция постанова районни блокади на втория по величина град Солун и на други две области от през днешния ден след увеличение на инфектираните с новия ковид (COVID-19). Това оповестиха от държавното управление, представени от " Гардиън ".

Страната е регистрирала значително по-малък брой инфектирани спрямо други страни в Европа, само че инфектираните нарастват бързо от началото на октомври. Тестването също се е нараснало.

Вчера Гърция регистрира 1 547 инфектирани, което беше рекордно количество от началото на епидемията в южната ни съседка. През миналото денонощие са регистрирани 1 211 инфектирани и 12 умряли, с което броят на жертвите от началото на епидемията в страната достигна 615 души.

" Средната възраст на новозаразените допуска, че има огромна корелация със събиранията за занимания, спорт и други действия ", настоя министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас.

Днешното решение поставя Солун, централния град Лариса и северната област Родопи в най-високата рискова категория от четиристепенната канара за оценка на риска в Гърция. В най-високата категория са неразрешени обществени или частни събирания, а придвижването сред области е неразрешено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР