Гърция изолира мигрантски лагер близо до Атина, след като 21

...
Гърция изолира мигрантски лагер близо до Атина, след като 21
Коментари Харесай

Гърция изолира мигрантски лагер с множество случаи на коронавирус

Гърция изолира мигрантски лагер покрай Атина, откакто 21 от жителите му се оказаха позитивни на ковид – случаи, стартирали с родилка в болница в Атина.
" От през днешния ден оборудването е сложено под санитарна изолираност в продължение на две седмици ", се споделя в известие на миграционните управляващи, представено от БГНЕС.
Часове преди оповестяването на новите случаи, министър председателят Кириакос Мицотакис похвали защитните ограничения в гръцките лагери. " Мисля, че сме много положителни в следенето на контакти и в действителност можем да създадем следене на контактите в самото начало на епидемията ", сподели Мицотакис пред CNN.
" Смятам, че имаме доста положителни резултати в оправянето с този проблем с доста хуманно отношение ", съобщи министър председателят, като се базира на тежката претъпканост на лагера. " Ще продължим да следим доста, доста деликатно какво се случва в нашите лагери. Разширяваме медицинските заведения ", сподели още Мицотакис.
Жената от лагера Рицона, за която се оповестява, че е от африкански генезис, се е оказала с позитивна проба, откакто роди в атинска болница тази седмица.
Властите обявиха, че от 63 души след това тествани в Рицона, на към 80 километра северно от Атина, 20 са били позитивни, само че без признаци.
Случаят с новата майка беше първия измежду търсещите леговище, живеещи в гръцки лагери. През последните години страната организира няколко акции за имунизация, само че не беше изработен скрининг за сегашния вирус.
Целият достъп до лагера Рицона е стеснен и храната ще бъде доставяна на жителите, прецизираха още миграционните управляващи. В региона ще бъде изпратен спомагателен медицински личен състав, а всички пребиваващи ще бъдат прегледани.
В лагерите на гръцката континентална част и островите, където десетки хиляди търсещи леговище живеят в пренаселени и нехигиенични условия, бяха оповестени разпореждания, които да държат жителите колкото се може по-далеч от локалното население.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР