Гърция издига в района на областта Еврос, на сухопътната граница

...
Гърция издига в района на областта Еврос, на сухопътната граница
Коментари Харесай

Гръцките власти издигат висока ограда на сухопътната граница с Турция

Гърция издига в региона на региона Еврос, на сухопътната граница с Турция, огромна ограда, с цел да укрепи външните граници на Европейския съюз, съобщи на брифинг през днешния ден представителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас, съобщи ТАСС.

В момента на границата се построява нова ограда с дължина 26 км и се модернизират по-стари сектори с дължина 10 км. Очевидно е, че основаването на новата ограда способства за отбраната на суверенните права на страната и дава на всички явен сигнал, че Гърция пази външните граници на Европа, сподели Пецас.

Оградата ще бъде приключена през април 2021г., сподели представителят на гръцкото държавно управление.

Пецас заяви също, че за ефикасната защита на границите на Гърция на Еврос стартират да дежурят 400 нови непрекъснати граничари, а още 800 ще бъдат ситуирани на острови в източната част на Егейско море, а други 480 - в останалата територия на страната.

В течение на годината общо 1680 граничари ще бъдат ситуирани във всички региони, където се изисква засилено полицейско наличие, сподели представителят.

Новата ограда ще се състои от здрави решетки от стомана с височина 5 метра. Оградата ще бъде оборудвана с камери за следене и сирени. Граничари организират наблюдаване край загражденията в бронирани коли и джипове.

 Снимка: Българска телеграфна агенция
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР