Гърция издаде първите лицензи на частни компании за отглеждане на

...
Гърция издаде първите лицензи на частни компании за отглеждане на
Коментари Харесай

Гърция започва производство на медицински канабис

Гърция издаде първите лицензи на частни компании за развъждане на канабис за медицински цели. Южната ни съседка легализира марихуаната за медицински цели предходната година и през март анулира възбраната за нейното развъждане и произвеждане. Вече са предоставени два лиценза, а до края на годината ще бъдат издадени още 12.
Първите лицензирани оранжерии за канабис ще бъдат в Лариса и Коринт. 14-те лиценза се чака да доведат до основаване на над 750 работни места и да привлекат вложения от към 185 млн. евро. "Има голям интерес, главно от Канада и Израел ", съобщи на конференция зам.-министърът на стопанската система Стергиос Пициорлас.
"Първите артикули от медицински канабис се чака да се появят на пазара след към 12-18 месеца. Производството е главно насочено към експорт ", уточни Пициорлас. В отговор на въпрос той посочи, че не се преглежда узаконяване на канабиса за развлекателни цели.
Предполага се, че хиляди пациенти в Гърция употребяват канабис за редица съществени медицински положения, макар, че управляващите нямат точни данни.
"Продуктите, съдържащи канабис за медицински цели, ще бъдат налични с рецепта в аптеките. Те няма да се субсидират от държавната здравно-осигурителна система ", изясни здравният министър Андреас Ксантос.
Няколко страни, в това число Англия, Германия, Италия и Дания, към този момент позволяват предписването на лекарствен канабис, а през юни Канада стана втората страна в света, след Уругвай, която легализира изцяло марихуаната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР