Гърция издаде днес първите лицензи на частни компании за отглеждане

...
Гърция издаде днес първите лицензи на частни компании за отглеждане
Коментари Харесай

Гърция издаде първите лицензи за отглеждане на канабис за медицински цели

Гърция издаде през днешния ден първите лицензи на частни компании за развъждане на канабис за медицински цели в страната, оповестява Ройтерс.

Гърция легализира канабиса за медицински цели предходната година и през март анулира възбраната за неговото развъждане и произвеждане. Два лиценза бяха предоставени през днешния ден, а още 12 ще бъдат издадени до края на тази година, уточни министерството на стопанската система и развиването.

Има голям интерес, главно от Канада и Израел, някои от тях /потенциалните инвеститори/ са доста огромни, съобщи на конференция заместник-министърът на стопанската система Стергиос Пициорлас.

В отговор на въпрос той посочи, че не се преглежда узаконяване на канабиса за развлекателни цели. Пициорлас сподели, че първите артикули от медицински канабис се чака да се появят на пазара след към 12-18 месеца. Производството е главно насочено към експорт, уточни той.

Предполага се, че хиляди пациенти в Гърция употребяват канабис за редица съществени медицински положения, макар че управляващите нямат точни данни, отбелязва организацията.

Продуктите, съдържащи канабис за медицински цели, ще бъдат налични с рецепта в аптеките. Те няма да се субсидират от държавната здравно-осигурителна система, уточни министърът на опазването на здравето Андреас Ксантос.

Първите лицензирани оранжерии за канабис ще бъдат в Лариса /Централна Гърция/ и в Коринт /в региона на Пелопонес/.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР