Гърция иска своите партньори от Европейския съюз да подготвят осакатяващи“

...
Гърция иска своите партньори от Европейския съюз да подготвят осакатяващи“
Коментари Харесай

Гърция иска осакатяващи санкции на ЕС срещу Турция

Гърция желае своите сътрудници от Европейския съюз да приготвят „ осакатяващи “ стопански наказания за приложимост против прилежаща Турция, в случай че продължат с плануваните офшорни изследвания за газ и петрол край гръцките острови. Това съобщи външният министър Никос Дендиас, представен от „ Катимерини “.
Отношенията сред двамата исторически районни противници и неспокойни съдружници в НАТО се утежниха бързо през последните месеци, като разликите сред тях включват права на подводни сондажи, противозаконни имиграционни потоци и решение на Турция да трансформира емблематичната „ Света София “ в Истанбул от музей в джамия.
Дендиас съобщи в изявление във вторник, че е споделил на сътрудниците си от Европейски Съюз, че в случай че Анкара продължи с проектите си да сондира край островите Крит, Родос и Карпатос, блокът би трябвало да отговори с авансово направен лист на строги наказания.
„ Европейският съюз е най-големият търговски сътрудник на Турция “, съобщи Дендиас пред частната телевизия Star. „ Ако желае, може да сътвори голям проблем за турската стопанска система. Това не е моето предпочитание, само че би трябвало да сме ясни ".
Знаете, Гърция твърди, че има изключителни права в регионите, употребявани от Турция, които, в тази ситуация на остров Крит, се намират надалеч от турското крайбрежие. Анкара смята, че е целесъобразно да изследва там след съглашение, подписано с интернационално приетото държавно управление на Либия.
Дендиас добави, че в случай че Гърция попадне под въоръжено нахлуване от своя комшия, тя ще се позове на раздел от Договора за Европейския съюз от 2009 година, който задължава държавите-членки да дават помощ и поддръжка на друга страна от Европейски Съюз, изправена пред въоръжена експанзия.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР