Гърция има най-високите косвени данъци в еврозоната и не показва

...
Гърция има най-високите косвени данъци в еврозоната и не показва
Коментари Харесай

Гърция има най-големите косвени данъци в еврозоната

Гърция има най-високите косвени налози в еврозоната и не демонстрира никакви признаци за намаляването им през 2019 година Това злокобно умозаключение за данъкоплатците произтича от съпоставяне на проектобюджетите за 2019 година, показани от 19-те членове на еврозоната на Европейската комисия, написа вестник Kathimerini.

Според цифрите, специфичните налози върху потреблението и данъкът върху добавената стойност ще възлязат на 17.3% от гръцкия БВП през 2019 година, поставяйки страната преди всичко в еврозоната, следвана от Франция и Кипър.

Липсата на данъчна правдивост в Гърция се илюстрира и от друга статистическа констатация: страната има най-голямата разлика сред възвръщаемостта на директните и косвените налози, като приходите от директни налози се чака да доближат 10% от Брутният вътрешен продукт през идната година - с 7.3% по-малко от приходите от косвени налози.

Никоя друга страна от еврозоната няма да има толкоз огромна разлика, която в действителност се уголемява, защото през 2018 година се планува да доближи 6.8 процентни пункта.

По отношение на налозите и обществените осигуровки Гърция е на пето място измежду страните-членки на еврозоната за 2019 година, единствено зад Белгия, Франция, Финландия и Италия.

Разликата е, че жителите в другите страни се връщат доста повече от вложеното в хазната. Докато Финландия дава 2.1% от своя Брутният вътрешен продукт, с цел да отбрани безработните си, Гърция отделя едвам 0.6%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР