Гърция има климат и манталитет на хората като в Испания

...
Гърция има климат и манталитет на хората като в Испания
Коментари Харесай

Гърция: Единствената средиземноморска страна, която избегна италианския и испанския сценарий

Гърция има климат и нрав на хората като в Испания и Италия, само че съумя да избегне сюжета, който се разигра в тези страни с епидемията от ковид, оповестява Танюг, базирайки се на английския в. " Индипендънт ".

Атина тези дни е необикновено тиха, а по улиците към Партенона, които постоянно са цялостни с туристи, в този момент се разхождат единствено притежатели на кучета със своите любимци, написа Българска телеграфна агенция. Така е откогато Гърция вкара карантина на 23 март, което направи преди множеството й европейски съседки, отбелязва " Индипендънт ".

Мерките, които бяха въведени в Гърция ограничиха до към 2000 броя на инфектирани и до 90 на умрелите от ковид. Това е доста по-малко от Италия, Испания и Франция, все средиземноморски страни с сходен климат и нрав, който съгласно мнозина бе основният провинен обстановката в Южна Европа да излезе от надзор.

Гърция затвори всички магазини, с изключение на питателните, след записания първи смъртен случай. Изглежда движещата мощ зад острите ограничения бе нежната здравна система в страната, защото изтощени от икономическата рецесия, гърците си даваха сметка, че техните институции, на първо място здравните, няма да устоят на злополука, сходна на станалата в Италия или Испания.
В средата на март гръцката Национална здравна система можеше да разчита единствено на 605 интензивни отделения, от които поради липса на личен състав единствено 557 действаха. И въпреки да наподобява, че към този момент Гърция съумява да обуздае разпространението на вируса, остава паниката поради огромния брой бежанци н страната, измежду които са регистрирани първите случаи на ковид, показва английският вестник. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР