Гърция и Турция продължават информационната война във връзка със ситуацията

...
Гърция и Турция продължават информационната война във връзка със ситуацията
Коментари Харесай

Гърция и Турция с нови взаимни обвинения за ситуацията по границата

Гърция и Турция не престават осведомителната война във връзка със обстановката с бежанците и мигрантите на турско-гръцката граница. Според Анкара гръцки боен е употребявал бойни патрони против хора, пробвали се да се трансферират на гръцка територия. Атина отхвърли обвинявания.

Директоратът по връзките към турското президентство популяризира през вчерашния ден по здрач видеозапис, в който твърди, че се вижда по какъв начин гръцки граничар стреля с бойни амуниции.

Гърция отхвърли изказванията.

За момента достоверността на изказванията на нито една от двете страни не може да бъде доказана сигурно.

Междувременно гръцките управляващи разпространиха клип, който съгласно тях демонстрира, че турска бойна машина се пробва да унищожи част от граничната ограда благодарение на въже.

Според турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу над 140 000 души са напуснали Турция. По думите му това е „ единствено началото ", защото предходната година Турция е заловила 450 000 незаконни емигранти, само че сега зимата е мека и тук-там дълбочината на р. Марица е спаднала на 40-50 сантиметра и реката даже може да се преброди пеш.

По гръцки данни за целия интервал от 29 февруари до през вчерашния ден, 7 март, са били предотвратени към 40 000 опита за нелегално влизане в страната и са били осъществени общо 280 ареста на хора, които са съумели да обхванат на територията на Гърция.

Спецчасти на турската полиция патрулират край оградата на границата с Турция на пункта „ Пазаркуле ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР