Гърция е поставила под карантина втори мигрантски лагер тази седмица

...
Гърция е поставила под карантина втори мигрантски лагер тази седмица
Коментари Харесай

Втори мигрантски лагер в Гърция е поставен под карантира

Гърция е сложила под карантина втори мигрантски лагер тази седмица откакто 53-годишен мъж в лагера е дал позитивен резултат на тест за ковид, съобщи Ройтерс.

Заразеният афганистанец живее дружно със фамилията си в лагера в Малакаса, където се намират още стотици други мигранти и претенденти за леговище. Мъжът е трансфериран в болница в Атина.

Установяването на лицата, с които той е бил в контакт, ще продължи, а организацията за публично здраве се пробва да наблюдава пътя на болестта с вируса.
Расте броят на жертвите на COVID-19 на Балканите В Гърция има единствено 6 аргументи, заради които хората могат да излизат на открито
В четвъртък гръцките управляващи сложиха под карантина лагера в Рицона в Централна Гърция, откакто 20 претенденти за леговище дадоха позитивен резултат на тест за ковид, напомня Българска телеграфна агенция.

Това беше първият мигрантски лагер в страната, обиден от болестта с ковид.

Лагерът в Малакаса, на 40 километра североизточно от Атина, ще бъде подложен под карантина за две седмици, а полицейската защита на лагера ще бъде подсилена. Лагерът стартира да действа предишния месец за настаняване на мигранти, пристигнали след 1 март.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР