Гърция е поставила под 14-дневна карантина бежански лагер Рицона“, след

...
Гърция е поставила под 14-дневна карантина бежански лагер Рицона“, след
Коментари Харесай

Гърция постави бежански лагер под карантина, има заразени с COVID-19

Гърция е сложила под 14-дневна карантина бежански лагер „ Рицона “, откакто 20 души на територията му са дали позитивни проби за ковид, съобщи „ Ройтерс “.

Общо 63-ма души са били тествани, откакто инфекцията бе открита  за първи път при мигрант през вчерашния ден – 19-годишна жена от Афганистан, постъпила в болница в Атина за раждане.

Миграционният министър на страната заяви, че все още при нито един от доказаните случаи няма демонстрация на признаците на COVID-19. За осъществяването на неговата заповед от всичките над 2500 души в лагера, ситуиран на 75 км от гръцката столица, ще следи полицията.

По-рано управляващите бяха ангажирани с следене от кое място се е заразила афганистанката и разглеждаха опцията това да се е случило в лечебното заведение, в което е била настанена.

До момента Гърция е удостоверила над 1400 случая на болни с COVID-19, а петима починаха. През страната за интервала 2015-2016 година са минали над 1 млн. мигранти, като сега 40 хиляди са настанени в бежански лагери в условия, определяни от организациите за подкрепяне като ужасяващи. Правителството, от своя страна, ги разказва като „ здравна бомба със закъснител “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР